Friskt till grillningen

 
 
Eftersom jag älskar att bläddra i alla möjliga tidningar, men har en favorit, och det är Expressens bilaga Leva & Bo som kommer på helgerna. Hittar alltid något kul i dem. I fredags testade jag lite av deras grilltips som aldrig blev av förra helgen. Riktigt gott måste jag säga.
 
Vi hade marinerade grillskivor och honungsglaserade rotfrukter såsom potatis, palsternacka och morötter som skars i klyftor. Ringlade sedan över honung och olivolja samt fling salt.
 
Tillbehör till detta:
 
Nektarin o melon med fetaost o valnötter:
 
½ cantaloumelon
½ vattenmelon (jag valde honungs melon)
2 nektariner
150 g fetaost (som jag valde bort)
100 g valnötter
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
 
Hacka allt och blanda runt i salladsskål och ringla sedan över honung o olivolja.
 
Fänkålscoleslaw:
 
1 fänkål
100 g ananas
½ röd lök
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt vitpeppar
 
Riv fänkålen och hacka ananasen smått och strimla löken. Blanda sedan i gräddfil o majonnäs.
Supergott verkligen.
 
 
 
RSS 2.0