Romflamberad ananas med sabayonnesås

 
 
Denna efterrätt hittade jag i Expressens bilaga Leva&Bo och den är verkligen somethingforyou, så himla goda smaker som jag tycker "gifter" sig med varandra. Denna dessert hade jag i lördags när vi hade spelkväll med goda vänner. Men måste erkänna att jag fuskade lite för jag flamberade inte utan karameliserade istället, vågade inte låta lågorna stå höga från stekpannan.
 
Valfri mängd ananas skivor
½ dl rörströsocker
2 msk smör
2 msk rom eller romarom
mandelspån
limeskal
 
Sabayonnesås
3 ägg gulor
3 msk socker
1 dl vitt vin
 
Blanda ingredienserna till såsen i en gryta. Koka upp vatten i en annan gryta och ställ sedan i den andra som vattenbad. Vispa hela tiden tills det upp nåt 65 grader eller börjat tjockna. Ta bort grytan från vattenbadet och vispa ytterligare 5 minuter tills det svalnat.
 
Smält sedan rörsocker i stekpanna tillsammans med smöret, häll över romen. Lägg sedan i ananas skivorna och stek dem.
 
Servera med mandelspån och riven lime. Sen har du en härlig dessert till lördagens bjudning.
 
RSS 2.0