Pizzabullar

 
 
De här små goda pizzabullarna gjorde jag mycket förr när barnen var mindre, smidigt att ha som mellanmål eller kvällsmat. Sen såg jag ett inlägg om pizzabullar igen häromdagen på facebook och blev supersugen på att göra dem igen. Så ikväll fick sambon och jag lite smarrig kvällsmat, och absolut somethingforyou att göra och ha lite i frysen när magen skriker på kvällen. Smidigt att värma upp.
 
Vetebrödsdeg:
 
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
50 g smör
vetemjöl efter behov
 
smält smöret och häll i mjölken värm till fingervärme. Smula jästen i degbunke häll sedan över vätskan och saltet. Vetemjöl efter behov tills degen är lite lagom varken för kladdig eller torr. Jäs 20 minuter.
 
Kavla ut halva degen till en rektangel. Bred på ketchup strö över klippt strimlad skinka, riv över parmesanost och strö över pizzakrydda. Rulla ihop hela degen på längden och skär sedan lagom bitar. Jäs 5 minuter till och grädda i 225 grader ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
RSS 2.0