Chokladstrass

 
 
Idag blev det lite bakverk gjorda. Var säkert den lilla strimma sol som titta fram, som gjorde att jag fick energi till det efter en jobbvecka. Hade fått mitt nya nummer med Hus&Hem och där fanns detta recept. Dock blev mina kakor lite större än vad deras visade, men då vet jag till nästa gång hur mycket de ungefär flyter ut. Hoppas jag får fler energidagar att baka, för de finns hur mycket som helst som jag vill baka innan jul. Den vackra vintern och julen är en mysig tid så det kommer bli mycket mys att göra tills dess.
 
Chokladstrass:
 
240 g smör
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
½ dl kakao
 
Garnering:
200 g mörk choklad
½ dl hackade pistaschnötter
 
Smällt smöret låt svalna något, vispa sedan kraftigt med elvisp tillsammans med florsocker o vaniljsocker. Blanda sedan i övriga ingredienser. Spritsa ut små längder grädda i ugnen på 200 grader c 12 minuter. Låt svalna och under tiden smälter du choklad över vattenbad. Doppa halva kakan i choklad och strö över nötterna.
RSS 2.0