Fryst hallon o blåbärscheesecake

 
 
 
Ibland händer inget men ibland händer allt :) Till middag gjorde jag god Indisk gryta som jag hittade recept på och i samma nummer av Expressens bilaga Leva&Bo hittar jag recept på en cheesecake som jag tycker är så gott, och hallon det allra bästa. Smidig att göra och in i frysen ett par timmar. Även om du inte serverar den samma dag, kan den stå i frysen färdig och klar tills du får gäster nästa gång. Se bara till att ta den ur frysen ungefär 30 minuter innan servering.
 
Hallon & blåbärs cheesecake
 
Botten:
200 g degistivkex
90 g smör
 
Fyllningen:
250 g ricotta
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1½ socker
150 g hallon
150 g blåbär
 
Smält smöret och blanda sedan i de söndersmulade kexen, tryck ut det i botten av en form med löstagbar kanter. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom bären, i en bunke och vispa så det tjocknar något. Blanda sedan i bären. Bred allt över degistivbotten och ställ sedan in i frysen ca 6 timmar. Dekorera med bären.
RSS 2.0